Eset

Az új mérők megtakarítást

és kevesebb zűrt biztosítanak

Az ingatlanforgalmazó cégek most több, mint 3-10 éves időtartamra szerezhetnek új mérőórákat. Ez a történik Brunata új finanszírozási szolgáltatásával történik. Az ingatlankezelő Flemming Sejr Hansen kihasználta ennek a lehetőségnek az előnyeit azáltal, új távolról leolvasható Brunata mérőegységeket vásárolt két különböző ingatlanba.

A Brunata finanszírozási szolgáltatásával a 12 lakásból álló Valby-i Folehaven 135-ös ingatlan új hő mérőegységekbe fektetett be, és ily módon megőrizte az ingatlan likviditását. Az új mérők megvásárlása a távoli leolvasásra vonatkozó új megállapodással megkönnyítette a lakók életét.

“Az ingatlan készített egy részletfizetési szerződést a Brunata-val, amely több mint 10 évre áll fenn az új, távolról olvasható mérőinkre vonatkozóan, melyek mind a hőelosztást mind a vízfogyasztást mérni tudják az ingatlan lakásaiban. Az új berendezést többek között a hő- és melegvíz-fogyasztás mérésére használják egyéni számlázás céljából. Ez azt jelenti, hogy fenn tudjuk tartani a likviditást, és javításokat tudunk végrehajtani a lakosok számára, amelyek a költségalapú bérleti díjon keresztül kerülnek befizetésre. A megállapodás azt is kimondja, hogy a mérők most már leolvashatóak távolról, hogy a lakosoknak már ne okozzon problémát, hogy a leolvasáskor otthon kell tartózkodniuk, mint régen. Ami a vagyonkezelést illeti, azt is elkerülhetjük, hogy kulcsokat gyűjtsünk a lakóktól, és ezáltal minimálisra csökkenthetjük a kézi leolvasási hibák kockázatát. Az éves távoli olvasással megtakarítható a kézi olvasás költsége, amit viszont jóváírunk a lakosoknak, amikor megkapják a fogyasztási számlát”, mondja ingatlan adminisztrátor Flemming Sejr Hansen.

Finanszírozás számos előnnyel

A Brunata finanszírozási szolgáltatása minden típusú mérővel használható. A megállapodás bérleti szerződésnek minősül, és a fogyasztásmérőket évente számlázzuk. A mérőegységenkénti vagy ingatlanokénti ár az ingatlanban telepített mérőórák típusától függ. Flemming Sejr Hansen úgy gondolja, hogy előnyös lízing szerződés választása, különösen a tulajdonosi egyesületek számára.

“Mivel a Rødager Allé 65-73-as számú ingatlan egy 54 apartmannal működő tulajdonosi egyesület, a lízingköltséget magára a fogyasztási számlára terhelhetjük, ami előnyt jelent az egyesület pénzügyei számára. És amellett, hogy képes fenntartani a likviditást, nincsenek induló költségek vagy nagy átalányösszegek, amelyeket elő kellene teremteni a vásárlásra”, összegzi Flemming Sejr Hansen ingatlan tulajdonos.